marți, 24 noiembrie 2009

EVENIMENTE ECO la sfarsit de luna!


Uite ca am revenit si din ultimul periplu din acest an ( asa mi-am propus cel putin- sa fie ultimul, dar nu se stie niciodata:D ) si sunt gata sa postez cateva anunturi pe care le gasesc deosebit de interesante din domeniul ecologiei. daca acum ceva timp cei din Bacau s-au putut bucura de o serbare a naturii si a ecologiei, acum este randul unui alt oras din Moldova sa desfasoare astfel de activitati.

mai precis este vorba despre Iasi.

Puncte de reper:

Nume eveniment: ZILE VERZI

ORGANIZATORI ( felicitari, felicitari, felicitari!!!! ): Asociatiile Mai Bine si TERIS
Zilele desfasurare:23 – 29 noiembrie 2009

LOCATIE:Casa de Cultura a Studentilor, Iasi.

Acest eveniment cuprinde si activitati in care cei interesati de problematica mediului si protejarea lui se pot implica si astfel sa-i implice si pe altii care inca nu au curajul sa o faca:
• Expozitii tematice;
• Workshop-uri;
• Proiectii documentare de mediu;
• Colectare hartie si baterii pentru reciclare;


Cred ca activand si implicandu-i si pe altii este un mod bun de a arata interes si ingrijorare fata de situatia actuala a mediului inconjurator mai ales in contextul incalzirii climatice. mai bine luam masuri din timp decat sa reparam ceea ce s-a distrus! :)

Pentru mai multe informatii: www.iasirecicleaza. ro


UNUL DUPA ALTUL!!!!! HUREIIIIII!!!!!-----------26-28 noiembrie a.c., IASI

primul Festival de Film Documentar de Mediu din Romania- se desfasoara in cadrul celei de-a treia editii a festivalului DOC EST. Eeeee si acesta este un prilej bun nu numai de a viziona pelicule cu si despre mediu ci si de a ...ACTIONA lasandu-va inspirati de ceea ce veti viziona! de fapt stiti cum se spune : totul pana la fapte. asa ca sa nu fim nepasatori sau sa ramanem la statutul de privitor sau sa ne ingrijoram doar la nivel retoric de viitorul mediului si implicit de cel al copiilor nostri. let's ACT!!!

temele care vor fi prezente in cadrul acestui eveniment sunt : incalzirea globala, probleme cauzate de epuizarea resurselor de apa si petrol, cultivarea organismelor modificate genetic, la cazul Rosia Montana si mineritul in Romania.

Dintre filmele care vor rula pe ecrane sunt : Home, The Ahe of Stupid, David versus Monsanto, Copiii uraniului cu invitati specialisti pe probleme de mediu si regizori din Romania, Germania, Elvetia si Bangladesh.

!!!! Voluntarii ii vor informa pe cei prenzenti la eveniment despre colectarea selectiva a deseurilor si cum numai vorbe nu suna a bine, ei vor trece si la FAPTE! Vor colecta deseuri de hartie si baterii uzate.




PREMII pentru cantitatile de deseuri colectate in cadrul evenimentului!






ORGANIZATORI ( aplauze va rog!! ): Centrul Cultural Francez, Centrul Cultural German si Asociatiile Mai Bine si TERIS



Informatii peeeeeeee: www.docest.ro!!


Si uite asa cu ocazia postarii si lecturarii acestor anunturi mi s-a facut dor de Iasi... mi s-a facut dor de bunica sa ma duc pe la ea cum ma duceam in vacante. si o sa ma duc pentru ca vorbe fara fapte, doruri fara actiuni nu au valoare :D.

Cu bine,

Un comentariu: