sâmbătă, 7 noiembrie 2009

spuneti NU accidentelor rutiere care au ca victime animalele!!!!!!!!


Nu mica mi-a fost mirarea sa aud un schelalait in timp ce eram in masina pe un drum si sa aflu de fapt ca acel schelalait era al unui catel mic lovit la picior de acea masina din fata. Nu inteleg de ce in lumea grabei si a panicii de a face cat mai multe, intr-un timp scurt si de proasta calitate dar wow!!! cantitativ, trebuie sa fie victime chiar si animalele! Chiar nu pot intelege. mi-as dori tare mult ca sa existe o lege ( sau poate exista si nu stiu eu...) care sa pedepseasca cetatenii care in graba lor fura vietile necuvantatoarelor sau membrele! Ar trebui ca cei care comit astfel de fapte sa fie depistati si supusi legii! Si nu in ultimul rand, cei care observa astfel de fapte sa sesizeze autoritatile. Ca sa poti face asta trebuie sa fii un cetatean responsabil, trebuie sa ai constinta ca cei de langa tine, ceea ce e in jur inclusiv animalele depind de tine si ai posibilitatea sa schimbi lucrurile daca vrei. Poti lua atitudine ca astfel de cazuri sa nu se mai intample prin simplul fapt de a fi prevazator in trafic sau de a semnala astfel de cazuri din care altii au ce invata sa NU se mai repete!

Totusi raman cu o intrebare esentiala: ce suflet trebuie sa ai ca sa lovesti un animal aflat in inferioritate, fara pic de ajutor si de posibilitatea de a se apara cu un bolid bine tunat? Sau in locul sufletului se afla un mare gol?

Acei caini loviti de masini si carora le sunt lovite membrele e clar ca sunt niste animale condamnate pe viata la a se tara, a topi in 3 picioare sau 2 depinde de caz si a deveni vulnerabile in fata altor animale inclusiv a omului, si ii va fi considerabil mai greu sa isi procure hrana. E f trist sa stii ca printre noi exista oameni care pur si simplu trec peste animale, le lovesc din plin si le lasa chiar in mijlocul drumului fara a avea macar crestinescul bun simt de le pune pe marginea drumului. Deci ce om poti fi?



Mi-as dori ca astfel de fenomene sa se petreaca cat mai rar si sa spuneti toti NU celor care trec peste animale sau le lovesc cu masina! Puteti astfel salva un animal!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu