vineri, 4 decembrie 2009

RAUTATE!!!!! feriti-va de ea!!!! mai molipsitoare decat gripa porcina!!!

am hotarat de cand i-am trasat blog-ului un drum si un obiectiv ca ma voi atinge de orice, dar nu de politica.....

insa rautatea din ultimul timp, energia negativa primita din partea unor emisiuni tv m-au facut sa inchid televizorul, insa senzatia de disconfort, de nervi si de refulare m-au dominat pana acum.
insa ca orice om si mai ales ca absolvent al facultatii de stiinte politice, am clar in minte niste idei politice si o orientare dar le pastrez doar la nivelul conceptiilor, ideologiilor si a parerilor fara insa a face acum sau vreodata un pas in acest sens ( decat acel pas specific si necesar pe care trebuie si ar trebui sa-l faca orice cetatean: votul )

insa de ceva timp observ cum deschid televizorul ura, rautate, dezbinare, marturii false, ipocrite sau mai putin ipocrite si false. observ ca acest traseu electoral nu mai e o lupta pentru puterea politica, ci o lupta corp la corp , un atac la persoana. mi se pare trist ca acest proces democratic firesc, de alegere a jumatatii executivului, a presedintelui este transformata in jignire, refulare si incidente.


ceea ce mi se pare mai trist e ca viata politica este in corelatie directa cu cea sociala, deci si viata societatii civile este afectata de astfel de comportamente total neadecvate.

Imi doresc o tara in care mediul inconjurator va face si el parte din lista candidatiilor la puterea politica ( sa nu uitam ca puterea politica are la baza puterea publica, sociala), o tara in care animalele din rezervatii, captivitate si paduri sunt protejate si respectate, in care oamenii au aceasta cultura a protectiei mediului inconjurator, in care tinerii, copiii, batranii vor fi segmente de piata si de electorat luate in seama, respectate si ocrotite, ca serviciile sociale vor merge din ce in ce mai bine si ca sistemul sanitar............... va fi ca in alte tari europene. mai sper....( sau sa-i cer lui mos nicolae asta? ) ca jurnalismul cetatenesc on-line va creste si ca fiecare cetatean va avea rabdarea, curajul de a spune ce a patit, ce nu merge in stat si ce ar trebui sa se imbunatateasca....
o tara in care cuvantul meu conteaza, al tau, al nostru, al tuturor si unde ni se da posibilitatea sa crestem si sa punem in practica idei bune, in care initiativa este incurajata si respectata, unde cetateanul este cetatean si ii este ascultat cuvantul...........


pana atunci sper sa vad mai putina rautate la teveu si atacuri mult mai constructive ( daca tot nu se pot abtine de la aceasta froma de "dialog") si argumentari care nu se fac zbierand, ci din care putem invata noi toti, ca de-aia ne uitam, nu sa auzim racnete la tv si jigniri sub forma atacurilor la persoana.

cu speranta de mai bine,
satula de rautate!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu