cam asa suna tentatia multora de a google-li efectiv preteni, cunoscuti sau viitori angajati... da exact!!!! viitori angajati. am auzit azi la congresul national al studentilor la comunicare ca dupa prima etapa care ar succede in mod normal angajarea, cea de interviu, angajatorii au obiceiul de a cauta pe Google numele posibililor viitori angajati.... opss!!!! si mai grav este ca unul dintre invitati a spus ca nu mai mult si nici mai putin, cunoaste persoane care au picat efectiv testul de angajare din cauza sectiunii google. am putea spune: ceea ce scrii pe internet aia esti, exact cum e vorba esti ceea ce mananci...esti ceea ce scrii. de asemenea tot la CNSC mi s-a intarit azi ideea ca ceea ce postam pe internet, aparent sub anonimat , nu numai ca poate fi aflat cine e expeditorul cu putin efort dupa Ip, ci si ceea ce scrii te reprezinta in fata altora. trebuie sa ai grija de modul in care vrei sa te faci cunoscut pe internet ( Doamne fereste in vreun clip deloc favorabil pe You Tube postat de cei care nu te agreeaza...brrr...)... sau mai bine te-ai feri sa ai iesiri urate pe forum-uri sau pe blog-urile altora ( nici pe al tau nu ar fi ok...) asta pt ca totul sa fie bine ca sa nu fie rau, vorba celor de la Mondenii :). Am vazut azi multe exemple de persoane cunoscute care in momentul in care sunt cautate pe Google primul rezultat este cel al blogului, primul afisat este blogul.. sa fie el oare si cel mai accesat? da... este un loc constant unde poti gasi curent lucruri interesante scrise de vedeta ta preferata si unde poti simti ca intri in legatura cu ea. Blogul este deci vital pentru comunitatea Google atat timp cat poate fi citit de catra angajatori, preteni sau oameni interesati de persoana ta. Ma chinuie ideea acum cum poti face ca blogul tau sa fie cat mai citit. ( poate imi dati voi niste idei!!!)in momentul asta imi vin doar doua idei:
1. sa fii o persoana cunoscuta, deciiiii ceea ce faci sau scrii sa ii intereseze pe multi
sau 2 . sa scrii lucruri nu interesate ci cu totul si cu totul inedite, ceva nemaivazut, nemaiauzit senzational!!!
parca totusi ca nu as fi adepta exchibitionismului de tip blog...
m-am bucurat mult sa vad ca la o intalnire a new mediei, unde se vorbeste despre agentii de publicitate digitale, media digitala, despre noile forme de comunicare si-au facut loc printre invitati sa ne vorbeasca si un scriitor, in speta Cezar Paul Badescu si un poet (!!!!!)))) atentie!!! poet: Razvan Tupa. Am resimtit o bucurie enorma sa vad ca desi ne aflam intr-un secol al tehnologiei ( viteza a fost demult lasata in spate, acum traim in spatiul virtual) isi mai poate face loc ( inca....) si cultura, poezia... este f trist ca orbiti de modernism si de evolutie, avansare sa pierdem din vedere valorile din trecut. oricum m-am linistit cand am auzit de la cel putin doi speecheri faptul ca presa scrisa, traditionala nu va muri niciodata... ma bucur, asa stiu ca pc-ul nu va lua locul mass-mediei traditionale si nici internetul foii. ma bucura sa stiu ca o sa ne pastram valorile de om inca in noi si ca dezumanizarea este inca..( sper pt intotdeauna!) departe.
ok, am inteles ca blog-ul este unul dintre elementele esentiale ale social network-ului, ca micsoreaza distantele prin care un mesaj ajunge la cine trebuie, ca este eficient si ca poate, in acest moment cand cineva va citi ceea ce am scris, citeste datorita internetului, blog-ului, lumii virtuale si ca altfel nu ar fi avut cum. insa in spatele blog-ului, al ecranului, al pc-ul este tot omul, om, doar el.
si in loc de final as spune ca eu imi gasesc blogul doar cautandu-l intr-adevar pe Google si imi apare mereu pe prima pagina a cautarii si ca amuzament search me on Google, u will find my name fast. oh...yes. funny :P
vineri, 3 aprilie 2009
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
se scrie "famous" si nu "faimous", nu? sau e o chestie stilistica?
RăspundețiȘtergereeste ceva comic, tocmai asta e si ideea ca e o ironie. dar il pun in paranteze ca sa fie vizibil. e ideea unui I care are nevoie de punct :)
RăspundețiȘtergere