sâmbătă, 27 decembrie 2008

28 iunie 2007 si un vis

Teatru studenţesc la Biblioteca Metropolitană
de Petre Flueraşu
La sediul central al Bibliotecii Metropolitane din Bucureşti, cărţile au prins viaţă, datorită piesei „Noaptea în care ne-am logodit cu Teddy” jucate de trupa de teatru Omnes. Piesa scrisă de Maria-Magdalena Jindiceanu a fost adaptată pentru a se putea desfăşura în spaţiul restrâns pus la dispoziţie de bibliotecă în 27 iunie.
Afişul pieseiAvând în vedere că intrarea a fost liberă, sala a fost arhiplină, iar spectatorii i-au aplaudat zgomotos la final pe artişti. „Teatrul este o prezenţă firească în cadrul Bibliotecii, pentru că se apropie foarte mult de literatură. M-am gândit că vizitatorii ar avea numai de câştigat din vizionarea acestui spectacol.”, a spus Nina Vasile, reprezentanta Bibliotecii Metropolitane.Trupa Omnes este formată din amatori, aduşi laolaltă de dragostea pentru teatru. Se află doar la al doilea spectacol realizat în faţa publicului. Au debutat la începutul acestui an, cu spectacolul „Ciocolată amăruie”, o adaptare după volumul omonim semnat de Maria-Magdalena Jindiceanu, editat în 2003 la editura Semne. Autoarea scenariului, studentă în anul al doilea la Filologie, este totodată şi coordonatoarea trupei. Emilia Bucur, membră a trupei şi studentă în anul al treilea la Ştiinţe Politice, a mărturisit: „Ne-am gândit că putem oferi oamenilor ceva inedit. Totul a plecat de la poezie şi am ajuns până la urmă aici punând ideile cap la cap. Sperăm că a ieşit ceva bun!” Unul dintre spectatori, Mihai, student în anul al doilea la ASE, a râs pe tot parcursul piesei şi la final a ţinut să-i felicite personal pe actori: „Au fost extraordinari. Mi-au plăcut foarte mult degajarea şi naturaleţea cu care au vorbit. Voi mai veni la piese de-ale lor în mod sigur!”
Instantaneu din spectacol (Foto: Petre F.)Premiera piesei „Noaptea în care ne-am logodit cu Teddy” a avut loc în cadrul Festivalului Maiart, în luna mai, în Clubul Preoteasa din Bucureşti. Omnes intenţionează să realizeze un turneu de promovare în ţară în viitorul apropiat. Publicul a părăsit sala cu zâmbetul pe buze, după aproximativ o oră de teatru cu actori amatori, dar cu un joc profesionist.


28 iunie 2007,

preluat de pe: http://campus.cji.ro/ro/vara2007/15/397/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu