luni, 15 iunie 2009

DA mai DEPARTE!!!!

am gasit o postare f interesanta pe site-ul Asociatiei Pro democratia. Este o initiativa care merita atentie si putin timp din partea noastra. Putem sustine aceste proiecte si initiative daca nu prin implicarea noastra fizica, macar prin putina atentie acordata lor si celor care sprijina societatea civila si liderii de opinie. Intr-un fel fiecare dintre noi este un multiplicator de informatie si un lider de opinie!

Este vorba despre educatie civica, despre cunoasterea unor drepturi fundamentale ale noaste si despre conceptele, proiectele si initiativele UE pentru tarile sale membre, cat si a tarilor vestice care au contribuit la dezvoltarea Romaniei. Acum este momentul sa ne uitam si spre celelalte tari care au nevoie de ajutor si sustinere.

Descrierea proiectului o voi prelua exact cum este pe site printr-un copy paste ( cuvintele mele ar fi in acest caz total in plus sau nesatisfacatoare fata de prenzentarea exacta a proiectului....):

"Ziua Internationala a Drepturilor Omului (10 decembrie) marcheaza lansarea in Bucuresti a campaniei “Da mai departe!”. Proiectul se desfasoara cu sprijinul Programului Natiunilor Unite pentru Dezvoltare si al Ministerului Afacerilor Externe.

Obiectivul principal al campaniei este informarea si educarea bucurestenilor cu privire la Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului si programul de asistenta pentru dezvoltare adoptat de Romania odata cu integrarea in Uniunea Europeana.

Incepand cu 1990, romanii au beneficiat de sprijin din partea tarilor vestice pentru programe complexe ce au tintit: drepturile omului, dezvoltarea sociala, educatia, democratia etc. Marea provoare pentru noi in prezent este sa intelegem ca a venit momentul in care ne intoarcem privirea catre tarile sarace si le ajutam sa faca pasi importanti catre dezvoltare.

Am initiat aceasta campanie pentru ca ne dorim ca bucurestenii sa inteleaga ca ajutorul pentru tarile nevoiase nu este numai o responsabilitate asumata de guvern in fata institutiilor europene. Avem nevoie sa contientizam ca dezvoltarea internationala inseamna o lume mai sigura si mai sanatoasa pentru copiii nostri.

Gasiti in sectiunea documente a acestui site lista completa a activitatilor pe care le vom desfasura in cadrul campaniei."

MAI MULTE INFORMATII PE:

http://www.damaideparte.org/

"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu