sâmbătă, 20 iunie 2009

http://www.worldvision.ro/despre-noi.php


de ceva timp am tot vazut o reclama pe yahoo la e-mail despre proiectele World Vision si mi-a atras atentia o reclama cu un copilas de culoare si anuntul ca la fiecare 4 secunde moare un copil....:(

am intrat pe site si intr- adevar am descoperit lucruri deosebite, oameni care ii iubesc pe cei aproape si in special copiii si se implica activ in problemele societatii. M-am uitat atent la sectiunile site-ului, la imagini, texte si am simtit o adevarata emotie cand am vazut cati copii au nevoie de cei de langa ei si poate cati nu stiu sau nu pot s-o spuna....

dintre poiectele lor l-am vazut pe cel cu a doua sansa pentru copiii care sunt talentati si destepti dar nu au sanse sa isi continuie studiile, despre daruirea unei sperante unei familii fara venituri si multe altele.

cred ca daca toti ne-am interesa despre aceste probleme si am incerca macar sa mediatizam aceste campanii, proiecte, s-ar gasi multi oameni capabili sa ajute si cu suflet mare. ceea ce conteaza cred ca este pana la urma importanta pe care o acordam acestor subiecte si dorinta de a ne implica activ pentru binele celor din jur.

o sa dau copy paste de pe site de la unele sectiuni pentru ca poate pana la a da click pe un link pentru unii....este cale lunga din pacate....

http://www.worldvision.ro/vreau-in-clasa-a-noua.php

"În 2008, doar 50% dintre elevii din mediul rural au urmat un liceu, cu 25% mai puţin decat in anul 2007 (Raportul asupra starii sistemului national de invatamant, realizat de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, realizat in 2009). Saracia si lipsa de incurajare din partea parintilor ii determina sa abandoneze scoala in favoarea muncii, scazandu-si astfel sansele de a mai iesi vreodata din saracie.

Proiectul de burse "Vreau in clasa a noua" ofera persoanelor darnice o forma personala de a influenta viata unui copil. Proiectul isi propune facilitarea accesului la educatie pentru copiii din mediul rural, elevi in clasa a VIII-a la o scoala generala sau in clasa a IX-a la un liceu sau la o scoala de arte si meserii (SAM). Rolul World Vision Romania este de a identifica copii saraci, dar motivati sa invete si donatori generosi care doresc sa ii ajute sa isi indeplineasca visul de a merge la liceu.

Cu o contributie de 100 de lei pe luna din partea dumneavoastra, un copil din mediul rural poate fi mai aproape de indeplinirea visului cel mai de pret: educatia. Decizia dumneavoastra de a investi aceasta suma lunar va sprijini un copil cu o parte din cheltuielile de transport la scoala, rechizite, imbracaminte, carti si activitati de socializare. Toate activitatile incluse in proiect vor fi duse la indeplinire si monitorizate de catre personalul World Vision din zona respectiva pentru a asigura calitatea programului, precum si responsabilitatea financiara fata de donatorii nostri. "


http://www.worldvision.ro/daruieste-speranta.php


"Pentru o treime din familiile din Vladeni si Golaesti, singurul venit care aduce painea pe masa este alocatia copiilor. Parintii se straduiesc sa castige bani muncind ocazional. Cu toate acestea, castigul care ajunge la sfarsitul zilei in casele lor este adesea insuficient pentru a-i hrani pe membrii familiei, pentru a-i imbraca sau pentru a trimite copiii la scoala. Criza economica reprezinta o incercare mai ales pentru aceste familii, intrucat a declansat o crestere generala a preturilor, dar a si limitat ofertele de munca sezoniera. Tocmai de aceea, o mana de ajutor poate scoate din impas familiile aflate in nevoie.

Atunci cand viata te-a binecuvantat cu nenumarate daruri, binecuvanteaza-i si tu, la randul tau pe ceilalti! Prin proiectul Daruieste speranta, World Vision iti da ocazia sa oferi hrana unui copil, imbracaminte, produse igienice, vitamine si suplimente alimentare, rechizite, chiar animale vii, seminte de legume, pomi fructiferi si unelte de gradinarit pentru o familie.

In functie de suma pe care o poti dona, alege din meniul din stanga produsul prin care doresti sa contribui la sprijinirea copiilor din judetul Iasi.

Multumim partenerilor care ne sustin in acest proiect!"

"


Despre WORLD VISION!

"Declaratia de identitate
World Vision Romania este o organizatie crestina, care desfasoara programe de interventie umanitara de urgenta, dezvoltare si advocacy. Organizatia noastra este concentrata asupra muncii cu copiii, familiile si comunitatile, in scopul depasirii saraciei si nedreptatii. Inspirati de valori crestine, lucram cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasa, etnie sau gen.

Viziunea
“Viziunea noastra pentru fiecare copil,
Pentru viata in toata plinatatea ei,
Ruga noastra pentru fiecare suflet,
Cu vointa de a o implini”. "

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu