luni, 28 septembrie 2009

animals and culture FOREVER!!!


si uite asa e cam ultimul post pana pe la mijlocul lunii Octombrie ( aproximativ mijlocul lunii...dar se intelege :p ).

Am citit de curand iar cateva lucruri care mi-au sarit in ochi si am considerat ca trebuie mentionate sau sa vi le aduc in atentie. Si cum spuneam, printre alte zeci de lucruri marunte, zilnice, trebuincioase, necesare sau de umplutura sunt si unele care raman in minte, are dureaza si fac bine sufletului.


Ieri citeam intr-un cotidian despre strangerea de fonduri pe care au facut-o experţii de la Parcul Sălbatic Yorkshire din Doncaster, Marea Britanie pentru a putea cumpara si transporta in Anglia cateva perechi de lei din gradina Zoologica din Oradea unde nu mai pot fi tinuti in conditii optime. Suma nu e una asa accesibila tuturor, deloc de neglijat de altfel...aproximativ 100, 000 Lire sterline. Dar de fapt cat valoreaza viata unor animale, cat valoreaza un suflet? Eu as spune nemasurat. daca simtiti altfel, contraziceti-ma cu argumente.

Cum s-a facut rost de suma?

Simplu: mana de la mana, cetatean de la cetatean. Asta implica : cetatean activ, resposabilitate, implicare in problemele societatii in care traiesti!

Banii necesari au fost stransi in patru saptamani, deci inca nu imi pierd speranta ca exista multi oameni care iubesc animalele, care pot sacrifica putin din timpul lor si din resursele materiale pentru animalute. ( nu e vorba neaparat de bani, ci de fapt, citeam ca o batrana chiar a dat 10 Lire, actul conteaza, intentia de a ajuta)

Tot ieri am vazut o poza f impresionanta cu doi ingrijitori care stateau langa un pui de rinocer ca sa aiba grija de el mai bine.

In categoria animalute ar mai fi de precizat ca am vazut un anunt tare interesant cum ca s-ar organiza simpozionul anual al testoaselor in India in perioada 27- 29 Aprilie 2010. Sub tema " Lumea testoaselor" , simpozionul dezbate ca in fiecare an subiecte sub titlul: Biologia testoaselor si conservarea lor. Este prima oara cand simpozionul organizat de Societatea Internationala a Broastelor testoase de mare se tine in regiunea de Sud a Asiei. Simpozionul este deschis oricarui student, cercetator, profesor, ONG, reprenzentant al institutiilor publice. Inscrierea se face pana pe data de 31 octombrie 2009 la adresa:

http://india.seaturtle.org/symposium2010/




ca un ultim anunt pentru a nu lasa in urma sau a neglija ( daca este posibil de evitat asta, sa evitam deci) am gasit si ceva pe meleagurile noastre referitor la proiectele si programele cu caracter artistic, cultural, documentar pe care le desfasoara ARCUB fie in organizare proprie, fie co- finantator la cele deja depuse de persoane fizice sau juridice, asociatii profesionale, institutii publice si institutii neguvernamentale.

Cei care doresc o finantare in acest domeniu ( isi doresc tare mult sa organizeze un eveniment din aria mentionata, dar nu au fondurile necesare complete, initiativa lor isi poate gasi sprijin si e primita salutar) pot depune proiectul pana pe data de 31 Septembrie iar finantarea oferita este de 40% din costul proiectului.

mai multe informatii pe :

http://www.arcub.ro/

aaaaa....si sa nu uitam: balconul principal al cetatii Rasnov unde cantau cei din fanfara pentru intampinarea turistilor....s-a prabusit.



sa ne citim, comentam, analizam cu bine !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu